referenties


“Op 7 maart 2013 heb ik samen met twee collega’s een coachingsmiddag bij Charlotte en een van haar paarden, Jolie, gevolgd.
Wij zijn alledrie echte “paardenmeisjes” (-vrouwen inmiddels maar meisjes klinkt ‘n stuk gezelliger ;-) ) en verheugden ons vooral op ‘n leuke, leerzame middag. Het weer was ernaar; een van de eerste echte lentedagen. Het werd voor ons alledrie meer dan dat. De band die ontstond met Jolie was bijzonder. Haar reacties zo eerlijk duidelijk. Boven verwachting ook, zelfs met onze kennis van paarden. De subtiele begeleiding door Charlotte maakte het een hele pure ontmoeting met onszelf en elkaar. Wij hebben op een heel prettige manier in de spiegel gekeken en koesteren die ervaring!”
Eva | De Lage Landen


Je kunt op allerlei manieren werken aan je problemen/thema’s, zoals in gesprek gaan met iemand.
Met het werken met het paard heb ik een andere, diepere dimensie ervaren. Het paard voelde haarfijn aan dat er spanning zat, reageerde daar op en gaf dat “terug” aan mij. Bleef ook heel dicht bij me staan. Dat bracht een reactie bij mij teweeg, letterlijk een knoop in mijn buik. Door de vakkundige begeleiding van Charlotte op dat moment, begreep ik wat er gebeurde en wat dit voor mij betekende. Het was ook erg mooi om te zien dat zodra ik begreep waar die knoop in mijn buik voor stond en dat ik het los kon gaan laten, het paard dit direct voelde en weer kon ontspannen, en al zuchtend en briesend (hoe zeg je dat?) haar eigen gangetje weer kon gaan.
Een bijzondere en intense ervaring die nog dagen later doorwerkt. Ik had het niet willen missen!
Carin| particulier


Voor de gehele ervaring wil ik aangeven dat Charlotttes inlevingsvermogen zeer groot is. Wanneer je de vraag alleen omhult in een gevoel, en zelf niet kunt verwoorden, is Charlotte duidelijk bekwaam om dit tot een duidelijke korte vraag te formuleren. Hierdoor leer je zelf ook op deze wijze de zaken duidelijk te stellen / kost minder energie.
Anneke | particulier


De coach confronteerde me continu met de patronen waarin ik gewend ben te denken, wat voor gevoelens die bij mezelf opwekken en daar kritisch naar te kijken en over te denken. Ze hield me een spiegel voor, ook wanneer het me misschien wat minder goed paste. Dus best confronterend soms. Ik ben heel tevreden over de coaching omdat ik me nu een stuk beter voel en weer meer kan genieten van mijn leven. Ik had in eerste instantie niet verwacht al zo snel echt veel resultaat te hebben van de coaching dus boven verwachting.
Carlijn | particulier