Programma’s

Programma’s gericht op herstel van stress en burn-out klachten:

Algemeen
Stress is essentieel voor onze gezondheid. Door stress kun je prioriteiten stellen en sluit je je af voor datgene wat niet ter zake doet. Maar te veel stress of juist te weinig kan leiden tot ziekte.

1/3 van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door werkstress [bron Rijksoverheid].
Reden om voor Voorwaarts Coaching een vernieuwend concept te bedenken om werkstress beheersbaar te maken. Naast voorlichting en het aanspreken van het persoonlijk leiderschap ligt ook de nadruk op “buiten werk”. Actief aan de slag met je eigen stressbeheersing!

Hiervoor hebben we in de basis een drieluik ontwikkeld:

Programma Stress preventie
In de training gaan we aan de slag met stress herkennen en erkennen. Verbinding leggen met de persoonlijke en organisatie stress. Deelnemers worden alert gemaakt op eigen stresssignalen en krijgen hierdoor weer de regie over hun eigen energiebalans. In dagdeel 2 wordt er veel buiten gewerkt. Door buiten aan het werk te zijn worden deelnemers gestimuleerd in hun creatieve denken, voelen en doen.
Duur?
2 dagdelen
Voor wie?
Voor medewerkers van alle niveaus binnen een organisatie. Min. 8 en max. 12 personen.
Waar?
Deze workshop kan in company of op een buiten locatie worden gegeven.

Programma Stresshantering
Tijdens de intensieve training gaan we de nadruk leggen op het voorkomen van uitval van de betreffende deelnemers. Door in een kleine groep te werken komen persoonlijke ontwikkelpunten specifiek aan bod. Er wordt veel buiten gewerkt. Een natuurlijke omgeving heeft een positieve werking op mensen: het werkt rustgevend, stimuleert creativiteit, brengt mensen in beweging en dichter bij zichzelf.
Duur?
4 dagdelen
Voor wie?
Voor een deelnemer met een verhoogde kans op uitval door stress. Max. 4 personen.
Waar?
Training wordt gegeven op een buiten locatie.

Uiteraard kan in overleg een specifiek maatprogramma worden aangeboden.

Charlotte van Eekelen [06] 1008 89 95