hoe werkt het

Het paard als spiegel

Coaching met paarden is een coachingstraject waarbij het paard wordt ingezet als spiegel. Het paard is een kudde- en vluchtdier en reageert via lichaamstaal heel direct en intuïtief op wat er om hem heen gebeurt. Dus ook op jou!

Kuddedieren hebben elkaar nodig om te kunnen overleven, ieder dier heeft zijn plek in de groep en kan zich daardoor veilig voelen. Het gaat daarbij om plaats, volgorde, binding en ordening. Het paard is meester in het aanvoelen van verborgen emoties en daardoor kent het feilloos zijn plek. Een paardenkudde zou je kunnen vergelijken met families, scholen, teams en organisaties.

In een coachingstraject gaan we heel praktisch aan de slag met een probleem uit het dagelijks leven, een levensvraag of een verbeterpunt dat je zelf aandraagt. Ik stel  je vragen en laat je oefeningen doen met het paard. Omdat het paard tegenstrijdig gedrag direct aanvoelt en ik dit aan de lichaamstaal van het paard zie, geef jij samen met het paard antwoord op mijn vragen. Zo krijg jij, door mij en het paard, inzicht in je eigen gedrag, gevoel en handelen en weet je hoe je kunt veranderen.

Ervaring met paarden is niet nodig, er wordt ook niet op het paard gereden. Ik bied individuele coachingsessies aan voor volwassenen en jongeren op het gebied van lifecoaching en loopbaancoaching. Tevens kun je ook terecht voor teamcoaching en teambuilding.

Een paard is een uitermate geschikt hulpmiddel in een coachingstraject. Je komt sneller tot inzicht en daarmee vlotter een stap Voorwaarts in je persoonlijke groei en ontwikkeling.